Известие

Collapse
No announcement yet.

Обслужване на 146 TD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Обслужване на 146 TD

Здравейте,

Имам една 146-ца, (1.9 TD ,97') която в момента карам. Има нужда да се обслужи - някоя от ролките присвирва сутрин при студено палене и отделно знам, че ангренажа не е сменян от бая време. Въпросът ми е - някой, който кара такава може ли да каже колко излиза обслужването на колата и какво се сменя по ролките ?

Всякаква информация ще ми е добре дошла, за да си пресметна нещата
    Last edited by Pavkataa; d.m.y г., 16:23.

Никой ли не кара този прекрасен дизелов мотор на Алфа ? :P

Comment

Нямам опит с такъв мотор, но точно над твоята тема има тема за ремонти и ЧЗВ. Там ще намериш всичко, което те интересува. Предполагам за това никой не е отговорил още.

Ето тема за ремонти с цени: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=1688

Comment

Не са много алфите с тоя мотор. Знам, че се слага още и на фиат, пробвай и в техния форум.
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Здравей колега, аз карам с такъв мотор и съм много доволен. За ангренажа мога да кажа, че се сменят двете ролки (обтяжна и паразитна) и ремъка разбира се. За актуални цени точно немога да кажа, защото съм ги сменял преди 2 год.
          Относно пресвирването, когато е студена и моята го прави за 2-3 сек. веднага след като запали. Според мен това става когато алтернатора започне да зарежда и за момент натоварва много ремъка. Не казвам,че и при теб е от това, трябва да се провери.

ПОЗДРАВИ!
          Фиат Мултипла 1.9 жтд фейслифт / Алфа Ромео 146 1.9 ТД ех/ Лада 2105 ех
          Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят.
          Руски форум: Питаш нещо и теб те питат.
          Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

Comment

145 тд

Точно преди 4 месеца обслужих моята алфа , значи 2 те роколки "SKF",ангренаж,маншони на външни карета, масло,филтри всичко с работата ми излезе 360 лева доколкото си спомням.А това което ти присвирва съм почти сигурен че е пистовия ремък и то при по влажно време.
            Иначе алфата ми не беше обслужвана от 2007 средно по 12 13 хиляди километра на година значи със старите ролки и ремъка съм изкарал около 80 90 хиляди км. и като ги свалиха изглеждаха доста добре имам доста приятели които си ги сменят по често и им се прецакват ролки и ремъци на по 10 хиляди километра така че внимавай какво купуваш и точно от това недей да пестиш пари
            Last edited by budged3d; d.m.y г., 11:48.
            АЛФА 145 TD
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от salih84 Покажи съобщение
              Здравей колега, аз карам с такъв мотор и съм много доволен. За ангренажа мога да кажа, че се сменят двете ролки (обтяжна и паразитна) и ремъка разбира се. За актуални цени точно немога да кажа, защото съм ги сменял преди 2 год.
              Относно пресвирването, когато е студена и моята го прави за 2-3 сек. веднага след като запали. Според мен това става когато алтернатора започне да зарежда и за момент натоварва много ремъка. Не казвам,че и при теб е от това, трябва да се провери.

ПОЗДРАВИ!

При мен като пали изсвирва доста силно за момент докато не и подам газ малко и после спира. Но докато е студена в движение пак леко присвирва. Притеснявам се да не стане някой фал, че не знам откъде се чува. Но и при запален мотор се чува шумно някоя от ролките. Мисля да сменя ангренажния комплект - ремъка и двете ролки. Трябва ли да сменя и пистовия, за да изчезне това изсвирване ?

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                Знам, че се слага още и на фиат
                Не бих казал същото,еднакъв е само на пръв поглед....
                Alfa 155 1.9TD '97 EX
                Alfa 166 2.4 JTD EX
                Alfa 156 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от pace Покажи съобщение
                  Не бих казал същото,еднакъв е само на пръв поглед....
                  Аз доколкото знам Пунто има подобен дизелов мотор - 1.6 или нещо такова... и можел да се кара на отработено масло

Comment

Здравейте, нов колега съм - от една седмица карам една Алфа 146 1.9 TD. Утре ми предстои смяна на ремъци и ролки. Грубата калкулация от онлайн магазин за авточасти показва че ще излезе под 200 лв. (без труда). Предполагам в сервиза ще искат около 100 лв. Така че се надявам сметката да не надхвърля 300 лв.
                    Все пак ще споделя и след това колко съм похарчил, че то така малко без кръчмаря...

Comment

Първоначално публикувано от itsofar Покажи съобщение
                      Здравейте, нов колега съм - от една седмица карам една Алфа 146 1.9 TD. Утре ми предстои смяна на ремъци и ролки. Грубата калкулация от онлайн магазин за авточасти показва че ще излезе под 200 лв. (без труда). Предполагам в сервиза ще искат около 100 лв. Така че се надявам сметката да не надхвърля 300 лв.
                      Все пак ще споделя и след това колко съм похарчил, че то така малко без кръчмаря...
                      Успех! Ще се радвам да споделиш актуална информация Иначе мен ми казаха около 300 лв с труда за ангренажния комплект. Но това мисля, че няма да включва пистовия ремък с неговите ролки.

Comment

Първоначално публикувано от Pavkataa Покажи съобщение
                        При мен като пали изсвирва доста силно за момент докато не и подам газ малко и после спира. Но докато е студена в движение пак леко присвирва. Притеснявам се да не стане някой фал, че не знам откъде се чува. Но и при запален мотор се чува шумно някоя от ролките. Мисля да сменя ангренажния комплект - ремъка и двете ролки. Трябва ли да сменя и пистовия, за да изчезне това изсвирване ?
                        Колега относно изсвирването на пистовия ремък трябва да се откачи и да се провери ролката и алтернатора да не затягат. Когато аз купих моята и при мен имаше един шум от ролка и аз помислих, че е от ангренажа, но се оказа лагера на компресора на климатика. Ако имаш климатик пробвай да откачиш ремъка, който върти само компресора и пробвай тогава дали още го има този шум.

Поздрави и успех!
                        Фиат Мултипла 1.9 жтд фейслифт / Алфа Ромео 146 1.9 ТД ех/ Лада 2105 ех
                        Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят.
                        Руски форум: Питаш нещо и теб те питат.
                        Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

Comment

Първоначално публикувано от Pavkataa Покажи съобщение
                          ... и можел да се кара на отработено масло
                          На старите мотори ТД каквото му сипеш това ще гори
                          Alfa 155 1.9TD '97 EX
                          Alfa 166 2.4 JTD EX
                          Alfa 156 2.4 JTD

Comment

колега на този етап според мен ти е важно да смениш ангренажа и 2 те ролки да няма бау другото няма страшно
                            АЛФА 145 TD
                            sigpic

Comment

С това започвам, после има малко работа и по предницата и колата си става. Не се караше около 1 година. Ценна кола ще се окаже - няма лампи, чекове, електроники, пали като пушка и върви доста прилично

Comment

Working...
                              X